11.03.07
Nå er det nesten et helt år siden Kari har skrevet om reisene mine.
Jeg har vært på mange turer siden sist hun oppdaterte hjemmesiden min,
men nå håper jeg at hun får opp farten!
Kos deg med Paris-turen min så lenge!

26. mars 2006
Da er sidene fra min Prahatur og Linas andre Thailandtur klare!

26. februar
I fjor sommer var jeg på fotballkamp i Trondheim, og først nå har Kari somlet seg til å lagen en side om den fine turen jeg fikk være med på.

23. februar
Da er jeg tilbake - med masse medaljer! - etter en fantastisk tur til vinter-OL i Torino. Her sitter jeg med medaljene mine, og dessuten med billettene til øvelser jeg var og så på: langrenn, super-G og skiskyting:

Her blir jeg beundret av noen av elevene i klassen den dagen jeg kom hjem:

Det kommer bilder fra Torino senere.

19. februar
Jeg er verdens heldigste bamse! Tror du ikke at jeg har blitt invitert med til vinter-OL i Torino! Så nå koser jeg meg der, og håper at jeg skal få se mye fin sport mens jeg er der! 
Jeg har også hatt en kjempefin tur til Tyskland - først i februar fikk jeg bli med Lisa og familien hennes på fotballkamp for å se Borussia Mönchengladbach i aksjon. Vi fikk hilse på Hassan El Fakiri - nordmannen som spiller på laget:

Onsdag 23. november
Jeg er i Brasil for tiden, men jeg har hørt rykter om at Kari har laget ferdig siden om den fantastiske litteratur-turen jeg var på i oktober, så titt gjerne innom og les om mine opplevelser på hurtigruta!

Søndag 23. oktober
Tiden går - jeg er stadig utpå og reiser.
Nå i oktober har jeg vært på en fantastisk litteratur-tur langs hele 
kysten fra Oslo til Kirkenes sammen med ei jeg kjenner som heter Eli. 
Jeg traff mange kjente forfattere, og fikk se mye fin norsk natur. 
Her ser du Eli og meg foran hurtigruteskipet Trollfjord: 

Mens du venter på at Kari skal få laget ferdig sidene om denne turen, 
kan jeg fortelle deg at "Noen ganger er det ålreit" å reise i vårt eget land! 

Søndag 22. mai
Nå kan du lese om Cuba-turen min.
Jeg var så vidt hjemme i Trysil og hilste på Lina og klassen før jeg dro videre til USA.

  

Nå håper jeg at Kari snart får tid til å skrive om Brasil-turen min også. 
Jeg har flere spennende reiser på gang, så følg med!

Søndag 10. april
Nå er jeg hjemme igjen etter en flott tur til Serbia. Reiste dit sammen med Grete og Henry som er lærere i 6. klasse. Her ser dere oss sammen med Jugoslav og Robert som vi besøkte.

Du må titte inn på Serbia-siden og lese om alle de fine opplevelsene mine! Henry har forresten vært inne i klassen vår og fortalt oss litt om Serbia. Vi lærte å telle til fem på serbisk, og så fikk vi vite at sekkepipa egentlig stammer fra Serbia. Det visste vi ikke fra før!

Fredag 18. mars
Vi er stadig utpå og reiser!
Lina blir med en av elevene i klassen til Oslo og Sverige i påsken.
Jeg (Ragnar) rakk så vidt å komme hjem fra en tur til Cuba før jeg 
la ut på en ny reise. Nå er jeg i Serbia! Mens dere venter på nye 
sider om opplevelsene mine i Brasil, Cuba og Serbia, kan dere jo se på 
hvordan språket er i Serbia. Jeg forstår ikke et eneste brum! 
Se bare her!

Søndag 13. februar
Nå kan du lese om besøket mitt på den kongelige utedoen
 "Olavs Minde" i Drevdalen!

Onsdag 9.februar
Nå har Kari lovet å få litt fart på siden vår igjen. Du kan lese om Linas tur til Estland nå, og snart kan du lese om turene våre til andre land, også. Jeg har vært i Brasil siden sist - 

 her ser du meg med Rio og Sukkertoppen i bakgrunnen - og snart skal jeg til Cuba. I påskeferien drar jeg til Serbia, og i mai skal jeg til USA. Men akkurat i dag er jeg faktisk i Drevdalen for å titte på en kongelig utedo! Følg med, følg med!

Torsdag 2.desember
Det er lenge siden det har skjedd noe på hjemmesiden her, men det betyr ikke at vi ikke er utpå og reiser! Jeg har nettopp kommet hjem fra en spennende tur til Nottingham, der jeg både var på fotballkamp og besøkte Robin Hood i Sherwoodskogen!

Lina har kommet hjem fra Tallin - ny veske med spennende gaver i!

Vi har reist i Norge også, jeg var i Hardanger i høst:

- og Lina har vært ved polarsirkelen!

Håper at Kari snart får tid til å skrive om alle de fine opplevelsene vi har hatt!

Søndag 19.september
Jeg har mast og mast på Kari om at hun måtte se å få ferdig siden fra Danmarksturen min. Jeg vet at Kari bruker mange, mange timer på hver side hun lager for meg, men det får da være måte på sommel! Vi har allerede hørt om turen i klassen, vi har lest eventyr av H. C. Andersen, og til og med laget bilder fra "Prinsessen på erten" i formingstimene. Nå er endelig Danmark-siden ferdig, og du kan lese og se bilder fra turen.

Lurer du på om det er nye reiser i vente for Lina og meg? Husker du Vivi, som jeg besøkte i Sør-Korea? Neste uke tar hun meg med til Nottingham i England, der hun bor nå. Jeg er kjempespent på hva jeg kommer til å oppleve der! Lina skal også ut på en spennende tur. Hun skal til Tallin i Estland sammen med Hilde. Hilde har lovet å lære Lina litt lappeteknikk. Lina har alltid vært så misunnelig på ryggsekken min, så nå håper jeg hun lærer så mye lappeteknikk at hun kan sy seg en fin veske, så jeg slipper å bære tingene hennes i min ryggsekk!

Tirsdag 7.september
Du tror det ikke før du får se det:
Jeg har vært på Norges høyeste fjelltopp!

Du kan se hvordan jeg hadde det i Bergen, også.

Søndag 5.september
Nå kan du lese om hvordan Lina hadde det i Syria!

Tirsdag 24.august
Nå kan du se hvordan jeg hadde det i Lübeck i Tyskland!


Lørdag 31.juli
Kjenner dere denne verdensvante karen her?

Det er jo meg! - nettopp gjenkommet fra Danmark! Deilig å være norsk i Danmark - for vet dere, der hadde de en butikk som bare hadde bamseutstyr! De omtenksomme vennene mine kjøpte solbriller til meg en dag det var solskinn og blankt, og så tøffet de opp meg med et tørkle. Sekken min er fylt med fine ting til klassen. Og se på de fine tøflene som Vildes oldemor har strikket til meg. I danske farger, til og med! 
Bilder og tekst fra turen kommer senere!
 ~ ~ ~ ~ ~
Vennene mine tipset meg om at Lina sikkert ville sette pris på en hilsen i posten. Derfor sendte jeg et kort fra Lego-land. Lina er borte, så hun får det når hun kommer hjem:

Lørdag 24.juli
Nå kan du lese om London-turen min!

Tirsdag 13.juli
Nå kan du lese om Linas Thailandtur!

Fredag 4.juniJeg kom hjem fra Kreta akkurat tidsnok til å få være med på uteskole forrige torsdag. Vi jobbet med blomster, og enda det bare var mai måned, fant vi ti ulike blomster! Jeg har satt en maigull-blomst oppe ved kragen. Husker du hva de andre blomstene heter? Du kan øve litt på blomsternavnene på denne siden her

Herlig at Lina er hjemme igjen fra Thailand-turen!! Hun hadde med pakke til meg, og kan du gjette hva det var i den? Jo, en tropehjelm til meg, også! Vi begav oss straks ut på en romantisk tur i solen. Er vi ikke fine?

Torsdag 3.juni
Nå er jeg (Lina) hjemme igjen etter en fantastisk Thailand-tur!
Det var veldig varmt i Thailand, men heldigvis er Oscar og familien hans veldig omtenksomme, så de kjøpte en tropehjelm til meg. Hadde jeg ikke hatt den, hadde jeg sikkert fått solstikk! Denne hatten blir nok god å ha hvis Trysil-sommeren blir varm, også. Jeg hadde en nydelig orkidé med til klassen, er den ikke fin? Jeg elsker jo lilla, så heretter skal dette være yndlingsblomsten min!

Onsdag 2.juni
Reisetilbudene strømmer på. Har laget en ny side som viser hvor Lina og jeg skal de kommende ukene, slik at du kan se om vi er "ledige på torget" når DU vil ha oss med på tur:-) Siden finner du her.

Søndag 30.mai
Nå kan du kikke litt på hvordan jeg hadde det på Kreta, som hører til Hellas. Kanskje kommer det flere bilder på den siden senere.

Nå er det ikke lenge før Lina kommer hjem. Jeg er veldig spent på hvordan hun har hatt det på sin første utenlandstur! Dette bildet er tatt dagen før hun dro. Hun er veldig stolt av det nye passet sitt, som et par av klassekameratene beundrer her.

Tirsdag 25.mai
Nå er jeg tilbake fra en kjempefin tur til Kreta!
Det vil ta noen dager før Kari får tid til å hjelpe meg med å lage en side fra Kreta-turen, men i mens kan dere se på alt det fine som jeg hadde med til klassen da jeg kom hjem:

Fredag 7.mai
I går kom det en journalist til 2A. Hun hadde hørt om reisene mine og klassen min, og ville skrive om oss i avisen. I dag var det jammen en hel side om oss i Hamar Arbeiderblad! Her holder tre av kompisene mine og jeg på å studere bildet i avisen:

 

Mandag 3.mai
Jeg lovet å vise dere mitt Grønne kort. Samtidig vil jeg vise golfklærne jeg hadde på meg i Italia. Hilde, dama til Juul Arne, hadde laget dem til meg. Er jeg ikke fin?

Mandag 26.april:
Vel hjemme igjen!
At fire voksne karer kan ta seg så godt av en liten bamse som meg er helt utrolig! Har hatt en supertur, du kan lese reisebrevet på Italiasiden, og der finner du bilder av kompisene mine, også.  Og vet du - jeg klarte å ta GRØNT KORT! Du skal få se det på siden her når Kari får tid til å scanne det. 
Her ser du meg i cockpiten hos pilotene: 

Ikke forstår jeg hvordan de klarer å holde styr på alle knappene og instrumentene, men vi kom i hvert fall velberget fram til Italia. 

Fredag 23. april:
I dag begynte Lina å hoppe på skolen av ren glede! For det første kommer Ragnar snart hjem fra Italia - hun synes det skal bli trivelig å treffe ham igjen og høre hvordan han har hatt det på guttetur. Vi har hørt rykter om at Ragnar til og med har vært i cockpiten og hilst på flykapteinen! Men det som fikk Lina til å hoppe ekstra høyt i dag, er at hun fikk invitasjon til å bli med til Thailand! Lina er egentlig mest glad i å være i klassen og lese og bli lest for. Men i det siste har hun vært litt sjalu på Ragnar som får så mye oppmerksomhet på grunn av reisene sine. Ragnar er blitt så populær at flere vil ha ham med på tur samtidig. I mai skal han bli med Simen til Kreta. Akkurat samtidig skal Oscar til Thailand, og da Ragnar var opptatt ble Lina bedt med i stedet. Ikke rart hun hopper høyt! Men etterpå oppdaget elevene i klassen at hun var helt skjelven i bena. Hun hvisket at hun var litt nervøs fordi hun aldri har flydd før! Men det kommer nok helt sikkert til å gå bra!

Fredag 2. april:
Gutta på tur! - etter påske skal jeg få bli med Juul Arne, Per Guttorm, Jens og Torolf på golftur til Milano i Italia! Juul Arne kom til klassen vår og fortalte litt om golf. Du kan også lære litt om golf hvis du titter inn på Italia-siden min. Her har jeg funnet fram passet mitt og er klar for avreise:

Fredag 26. mars:
Gjett om det var koselig å treffe Lina igjen! Jeg hadde kjøpt et par koreanske sko til henne, og her har jeg akkurat overrakt dem, er de ikke fine? 

Vivi hadde sendt med spisepinner til både Lina og meg, så heretter kommer vi nok til å spise mye ris. Her har jeg akkurat fortalt elevene i 2A litt om hvordan man dyrker ris, og på bildet som står foran meg kan du se en risåker. Og så ser du kanskje at jeg har på meg en pin med det sørkoreanske flagget?

Vivi hadde sendt med mange fine kort, og elevene i 2A syntes det var spennende å titte på dem:

Selv likte jeg dette bildet av et tempel veldig godt, ser du at utenfor står det to par slike sko som jeg ga til Lina! Dette er en buddhistisk paviljong like ved Sorakfjellet. Se så fine utskjæringer og så fargerikt det er!


Her har en dame skrevet navnet mitt på koreansk. Det var ikke så lett å få til, for i Sør-Korea har de ikke R, de bruker samme tegn for R og L, og sier bare L. Så på koreansk heter jeg nok Lagnal Losenglen!

Til slutt vil jeg vise det fine bokmerket som klassen fikk av Vivi. Det har bilde av en ni-etasjes, sekskantet pagode. 

Torsdag 25. mars:
Nå er jeg hjemme i Trysil! 
Det var litt av en overgang å komme fra 24 varmegrader i Pusan til nesten full vinter i Trysil Jeg holdt nesten på å reise tilbake da jeg så at det var masse snø her. Men så opplevde jeg noe som fikk meg i bedre humør. Dere har sikkert hørt at jeg skal på guttetur til Italia i april  - vi skal spille golf. Og vet dere, da jeg kom hjem sto golfutstyret jeg har fått låne klart til meg! Jeg maste så fælt om å få prøve det at Kari måtte ut med meg klokka 07.30 i morges. Men å spille golf i snøen var jo helt umulig. Så nå teller jeg dagene til jeg skal legge ut på den neste reisen min. Det kommer til å bli gøy!

Klassen hadde fått telt alle melkekartongkorkene da jeg var i Sør-Korea. Jammen var det over 1000 korker!

Her beundrer jeg byen som elevene malte da klassen lærte b, noen av foreldrene saget husene på foreldremøtet. Flott?

Heldigvis var jeg hjemme igjen til matematikktimene da vi skulle måle - det var gøy!

Lina og jeg fikk jobbe sammen:


Torsdag 18. mars:

Jeg gleder meg til å treffe Lina igjen, men gruer meg til å komme tilbake til snøen etter alt finværet jeg har her i Sør-Korea. Da jeg hadde kontakt med Lina i dag, fortalte hun at hun hadde vært med klassen på en ute-matematikk-time i dag:

 

Ikke forstår jeg hva dette har med matematikk å gjøre, men i 2A jobber de med tallene mellom 0 og 100 for tiden, så det hadde visst noe å gjøre med det. 

Elevene jobbet ivrig med å fylle bøttene og lage tårn, og den gruppen Lina jobbet sammen med, laget 88 tårn på en liten stund. Det gikk visst kjempefort å telle, for barna hadde funnet ut at det var lurt å plassere tårnene i tiergrupper. 
Tror ikke at Lina jobbet så hardt - det ser ut til at hun bare sitter der og kommanderer de andre!

 

Søndag 14. mars:
Jeg opplever så mye at jeg må skrive reisebrev nesten hver dag! I dag har vi vært på stranda, her ligger jeg og soler meg - kommer til å være brun og fin når jeg kommer hjem. Du kan lese mer på Korea-siden.

Lørdag 13. mars:
Nå har jeg kastet både lue og skjerf - vi har 24 grader her i Pusan i dag. Jeg har skrevet nytt reisebrev til dere. Advarsel: Hvis du har høydeskrekk, må du ikke se på bildene!

Uke 11:
Jeg har det helt supert i Sør-Korea! Jeg har skrevet et reisebrev til dere på Korea-siden. Jeg har blant annet vært på gatekjøkken i Pusan, og det er jammen helt annerledes enn her i Norge! 

Uke 10:
Gjett om elevene i 2A følger med på Ragnars reiser! En av oppgavene på ukas arbeidsplan var å ta en titt på Sør-Koreasiden. Kari hadde tenkt seg at det skulle være en liten titt på bildene. Men nei - her foregikk det ivrig lesing, og et par av guttene tok fram globusen og startet en intens leting etter Sør-Korea.

Uke 7:
Ny side fra Wales.
Jeg koser meg sammen med klassen min en stund framover før jeg reiser til Sør-Korea. Det var så mye snø og så kaldt da jeg kom til Norge igjen at jeg måtte få meg skjerf og lue. 

 Uke 5:
Jeg har kommet hjem fra Wales!
Jeg hadde med meg en kjærlighets-skje til Lina.
Ikke rart hun ser lykkelig ut!


Ragnar Rosengrens side