Jeg synes det er spesielt koselig å få være med klassekameratene mine på tur, så jeg jublet da jeg fikk invitasjon til å bli med Sigve på Vestlandet i sommerferien. Turen startet med surt og kaldt vær, nysnøen lå på bakken på Hardangervidda, og Hardangerjøkulen lå skjult i tåka. Jeg fryktet det verste da vi kom til Bergen. Det er jo kjent at det regner veldig mye i  Norges nest største by. Vennene mine ordnet med en sydvest til meg, i tilfelle skybrudd.

 

Heldigvis fikk jeg nesten ikke bruk for sydvesten, det kom bare ei lita skur.

Vi var veldig spente på Akvariet i Bergen, det hadde vi hørt mye om. Det er både det eldste og det største akvariet i Norge. Gjett om det var mange fine dyr å se her! Pingvinene var noen merkelige vesener, og selene var også fine.

Vi så mange flotte fisker:

Men kan du begripe hvordan noen kan finne på å leve hele livet sitt i vann? De går jo glipp av masse flotte opplevelser når de ikke en gang titter opp over vannflaten og er litt nysgjerrige på alt som skjer der oppe . . .

Men, men, etter å ha besøkt Fisketorget forstår jeg fiskene bedre. De prøver nok så godt de kan å holde seg unna menneskene. For hva kan ikke de skumle vesenene finne på! Denne fisken som sikkert hadde et brukbart liv i havet, havnet på en fiskehandlers disk . . .

Vi kunne kjøpe fiskemat i alle varianter på Fisketorget. Sigve og jeg syntes fersk krabbe smakte best. Vi var enige om noe annet også: Fiskelukten var for sterk!

En tur med Fløibanen måtte vi selvfølgelig ta. Verden er jammen ikke stor - Stine fra Trysil hadde sommerjobb som banefører, og vi var de første tryslingene hun hadde sett på Fløibanen i sommer. Vi var så forbløffet over å treffe Stine her at vi helt glemte å ta bilde av henne og meg. Vi så henne ikke mer denne dagen, så i stedet ble det bilde av meg sammen med en annen trikkefører. Mannen syntes nok det var litt flaut å bli fotografert sammen med en bamse, så han ville ikke holde meg så veldig høyt opp!

Fløibanen er den mest besøkte turistattraksjonen i Bergen. Ca. én million påstigninger er det på et år. De to nye vognene heter Blåmann og Rødhette, og da kan du tenke deg hvilken farge det er på dem! Det er plass til 100 passasjerer i hver vogn, og turen fra sentrum og opp til Fløyen tar 5-6 minutter. For en flott utsikt det var fra Fløyen! Jeg hadde slett ikke lyst til å reise ned igjen!

Men ned igjen måtte vi, for etter tre dager i Bergen skulle vi østover igjen, til det stedet i Norge jeg har hatt ALLER mest lyst til å besøke - et sted der DU kanskje ikke har vært? 

For å komme videre tok vi først ferje over Sognefjorden. Det var også en ny og artig opplevelse for meg! Litt skummelt riktignok, for Sognefjorden er visst verdens dypeste fjord. Tenk om jeg hadde ramlet i vannet og sunket til bunns - det er over 1000 meter ned dit! Nei, da er det nok tross alt bedre å falle ut i Themsen . . .

Lurer du på hvilket sted vi skulle videre til?
Da får du titte her.

Ragnar Rosengrens side