Jeg har hørt så mye fint om Praha, hovedstaden i Tsjekkia. Helt siden jeg begynte å reise har jeg ønsket at noen skulle be meg med på tur dit! Endelig - midt i mars 2006 kom tilbudet! - mamma'n til Anders og noen av hennes venninner skulle besøke byen - og de ville ha meg med! Anders og Simen tok grundig farvel med meg kvelden før vi dro - og jeg tror faktisk de er ørlite grann misunnelige på meg!

Vi startet reisen fra Trysil midt på natta, så jeg var glad for at jeg fikk en egen soveplass på hotellrommet. La meg rett ut da vi kom fram - måtte samle krefter til vandringen rundt i byen.

Jeg hadde på forhånd hørt om det kjente astronomiske uret som finnes i Praha, og gjett om jeg ble glad da vi satte kursen mot Rådhusplassen i Gamlebyen for å ta en titt på det. Hver time dukker de tolv apostlene fram i uret, og det synes jeg var ekstra interessant fordi vi akkurat har hatt om apostlene på skolen. Syntes det var litt skummelt med skjelettet som du kan se øverst til høyre på bildet! Her ser du Randi og meg:

Neste bilde er også tatt på Rådhusplassen. 
Bak oss ser du Tyn kirke, som er over 600 år gammel.

Her sitter jeg ved elva Moldau, og bak meg ser du Karlsbroen. Å, jeg skal jammen ta med en CD med "Moldau" av Smetana og spille for vennene mine i 4A - det er så nydelig musikk!

Her er jeg på Korsridderplassen foran statuen av Karl 4. Den ligger like ved Karlsbroen, som er oppkalt etter Karl 4., som var konge da broen ble bygd.

Endelig er jeg på Karlsbroen. Det er den eldste broen i Praha, og det stedet i byen som er mest besøkt av turister. 

Her er utsikten ned på broen fra det ene brotårnet. På broen er det flere statuer fra 1700-tallet. Noen av dem er kopier, fordi de opprinnelige statuene ble stjålet.

Her ser du meg oppe i brotårnet, men Karlsbroen langt der nede . . .

Dette bildet er også tatt i brotårnet, her titter vi ned på Korsridderplassen.

Enda et bilde fra samme tårn. Her ser vi ut over Moldau og Praha. I bakgrunnen kan du se Nasjonalteateret, som har tak av ekte gull!

Her er jeg foran den nydelig ST. Vitus-katedralen. Denne kirken ble ferdig i 1929, 600 år etter at den ble påbegynt.

Her er et ev de flotte glassmaleriene som finnes i kirken.

Her er jeg inne i kirken. Jeg pleier alltid å ta en titt opp i taket når jeg besøker kirker, for det er ofte fine malerier der oppe.

Vi hadde mye ulikt vær på turen - da Anne Line og jeg kom ut fra St. Vitus snødde det jammen!

Vi tok oss en tur opp i klokketårnet i det gamle rådhuset - se så flott utsikt det er over de snødekte takene i Praha!

Vi så rett ned på klokketårnet til Tyn-kirken.

Jeg begynner å bli vant til store høyder fra mine reiser rundt i verden! Fra klokketårnet her i Rådhustårnet sier Anne Line og jeg takk for oss fra Praha. 

Tusen takk til Anne Line og de andre koselige damene for at jeg fikk bli med dere til denne vakre byen! Turen svarte helt til forventningene - og hit har jeg jammen lyst til å komme tilbake senere!

Ragnars side