Endelig var det min tur til å bli med ut i verden! Jeg har vært litt misunnelig på Ragnar som har fått reise så mye. Da han var på Kreta, fikk jeg reise helt til Thailand! Vi var helt utslitte da vi kom fram, for reisen tok 21 timer, og vi klarte ikke å sove på flyet. Så vi sov hele dagen etter at vi kom fram.

I Thailand er det mye varmere enn i Norge. Mens vi bare så vidt kan bade i Trysilelva om sommeren, kunne vi bade hele dagen på Koh Samui, som øya vi bodde på het. I blant måtte vi opp av vannet og tørke oss,

eller rett og slett slappe av litt i hengekøya:

Jeg er litt redd for pelsen min, så jeg badet ikke så mye, men det var moro å se på at de andre snorklet, fant kamskjell og kjørte vannscooter. Oscar matet fisker, han fortalte at han så over 1000 fisker! De lignet ikke mye på de fiskene som finnes i Trysilelva:

Skrekk og gru, det var en babyhai som bet Oscar i fingeren! Jammen glad at jeg holdt meg på tørt land!

I Thailand lever det mange dyr som ikke finnes i Norge. Det er elefanter, tigere, leoparder, aper og mange, mange flere. Dette rare dyret som vi så heter gekko:

En av de første dagene hilste vi på noen av dyrene. Jeg syntes elefantene var flotte, men kjempestore,

så da Oscar matet dem holdt jeg meg på lang avstand.

 Litt modigere var jeg da vi hilste på apene. Jeg turte så vidt å titte opp over bildekanten. Aldri i livet om JEG hadde turt å ha en levende ape på skulderen min!

Fordi det er så varmt i Thailand, vokser det planter og trær der som ikke kan leve i Norge.  Se på all denne herlige frukten!

Vi tok med oss en mangostein hjem til klassen, titt på bildet nederst på siden, så får du se hvordan den frukten ser ut.

Ellers spiste vi masse god mat på turen. Noen av rettene smakte helt annerledes enn det vi er vant til å spise til middag hjemme i Trysil.

Vi måtte passe på å drikke mye når det var så varmt - godt å ha gode venner som passet på at jeg fikk drikke også:

Etter mange opplevelser og mye bading var det godt å krype til køys på hotellet. Selv om rommet var pyntet med blomster og dyna var god, følte jeg meg veldig langt hjemmefra, og jeg felte noen tårer da vi oppdaget firfisler på rommet.  Men alt ble bra da jeg fikk ligge like ved kompisen min!

 

Tror du vi slapp å gjøre lekser da vi var i Thailand? Å nei, du, vi var flittige både med skriving og lesing, og her sitter vi på verandaen og holder på med matematikkleksa vår:

Med det samme vi er på verandaen kan du se på den fine utsikten vi hadde til hotellets hage. Dette var noe annet enn å se på alle grantrærne i Trysil-skogen!

Her er jeg i hotellhagen - se så fine blomster:

I Thailand var det mye billigere å handle enn i Norge. Pengene heter bath, og en bath er 100 satang, akkurat som en krone er 100 øre. Noe som er trist, er at i Thailand blir mange barn tvunget til å arbeide, og da får de nesten ikke tid til å gå på skole eller leke. I Norge og mange andre land har ikke barn lov til å arbeide. 

Thailand er kongedømme, akkurat som Norge, og kongen heter Bhumibol Adulyadej. (Synes Harald er et greiere kongenavn, jeg!) Det er nok ham det er bilde av på mynten. 

Språket i Thailand heter thai. Jeg forsto ikke noe av språket, og bokstavene var helt ulike de vi bruker.
Bamse heter MEE NOI på thai, og det skrives slik:

De siste dagene før vi reiste hjem, var vi i Bankok, som er hovedstaden i Thailand. Her er vi sammen med pikkoloen på hotellet. Ser du at jeg har fått nesten lik hatt som ham?

En dag besøkte vi "Floating Market" - det flytende markedet. Imponerende!

I Bankok besøkte vi Big Buddha. Det er et munkekloster. Nesten alle som bor i Thailand har buddhisme som sin religion, og klostre og templer er veldig viktig for menneskene i landet. De fleste guttene lever som munker en liten del av livet sitt.

Oscar og jeg (du ser meg vel?) tok av oss skoene og mediterte litt i tempelet:

Jeg ante ikke at det var så mye fint å se og oppleve i andre land! Håper at det blir flere reiser på meg - dette ga mersmak! Vi tok med gaver hjem til klassekameratene i 2A. Her kan du se mangosteinen jeg fortalte om, du ser den fine orkideen vi hadde med, og akkurat her titter elevene på røkelsen, som de fleste syntes luktet veldig sterkt!

Ragnar Rosengrens side