Endelig fikk jeg bli med en av elevene i 2A på ferie! Jeg hadde gledet meg lenge til sol - og badeferie på Kreta. Simens bestemor hadde nemlig strikket gule badebukser til meg flere uker før vi skulle dra.

Den 13. mai var vi klare for avreise fra Torp flyplass ved Sandefjord, og før vi gikk ombord i flyet, var vi innom tax-free-butikken og kjøpte solkrem. 

Her er vi på plass i flyet - litt bleke og spente begge to:

Du lurer kanskje på hvor i verden Kreta er? Kreta er den største greske øya, og ligger i Middelhavet - aller lengst sør i Europa. Vi var på et sted på norvestkysten som het Platanias:

Gjett om det var fint her! Fine strender og blått vann!

Vi badet veldig mye den uken vi var på Kreta. En dag fant vi en klippe ute i havet med huler i. Jeg tror det var den du ser på bildet. Vi badet mye i bassenget ved hotellet, og en dag var vi i et stort badeland. Vi måtte kjøre med et lite tog for å komme dit:

Vi spiste mye gresk mat denne uka. På Kreta dyrker de mye vindruer, oliven og sitrusfrukter. Jeg smakte på alt, og syntes den greske maten var veldig god!

En dag var vi på tivoli, og det artigste vi gjorde der var å kjøre elektriske biler! Jeg måtte holde meg godt fast, for jeg syntes at Simen råkjørte!

Jeg ble så skjelven av farten at Simen måtte stoppe og berolige meg litt:

Selv om vi var langt unna Norge, oppdaget vi at vi kunne se på norsk TV på en restaurant vi var på, og der fikk vi jammen med oss hele Idol -finalen. Og mens klassekameratene mine gikk i 17. mai-tog hjemme i Trysil, feiret vi 17. mai på Kreta. Her fikk jeg lov til å ta bilde av kompisene mine med norske flagg:

Nesten synd å forlate sommeren på Kreta og komme hjem til kald nordavind i Norge.

Vi hadde med oss mange fine kort, brosjyrer og flagg til klassen. Klassekameratene mine er alltid så ivrige på å høre hvordan jeg har hatt det, og de vil gjerne lære litt om landet jeg har besøkt. Her titter vi ivrig på sakene vi hadde med:

Det aller lureste vi tok med hjem, vet du hva det var? Jo, vi tok med Middelhavet! Går ikke det an, sier du? Jo visst! Når vi legger denne konkylien fra Kreta mot øret, kan vi høre suset fra Middelhavet. Når vinteren kommer, og jeg lengter etter sol og varme, skal jeg legge konkylien mot øret mitt, lukke øynene, og drømme meg tilbake til Kreta!

Ragnars Rosengrens side